18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGrădiniţe în centrale termice

Grădiniţe în centrale termice

Autorităţile din Târgu Jiu vor să pună capăt crizei locurilor din învăţământul preşcolar şi să construiască grădiniţe în trei centrale termice din municipiu.

 

GORJ. Numărul redus de locuri disponibile în grădiniţele existente în Târgu Jiu a determinat conducerea primăriei să identifice noi spaţii pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În ultimii ani, cu şapte-opt luni înainte de începerea noului an şcolar, părinţii intrau în panică pentru că nu mai găseau locuri pentru înscrierea copiilor la grădiniţă. Pentru a evita ca şi în acest an să se întâmple acest lucru, autorităţile locale au decis să transforme trei centrale termice din Târgu Jiu în grădiniţe. Acestea sunt dezafectate şi nu mai sunt utilizate de foarte mulţi ani, întrucât peste 95% din blocurile din municipiu folosesc ca sistem de încălzire centralele de apartament. După ce au efectuat un studiu cu zonele unde este nevoie de spaţii noi de învăţământ, reprezentanţii primăriei au hotărât să înfiinţeze trei grădiniţe în fostele centrale termice din cartierele Teilor, Plopilor şi Griviţei. Încă o grădiniţă va fi amenajată la parterul internatului de la Liceul Teologic.

 

14 şcoli în curs de autorizare

 

Pentru modernizarea unor spaţii de învăţământ vechi şi amenajarea celor noi, care vor fi date în folosinţă începând cu anul şcolar 2008 – 2009, a fost alocată din bugetul primăriei suma de opt milioane de lei. Numărul locurilor suplimentar create pentru preşcolari va fi 150, suficient în opinia conducerii Primăriei Târgu Jiu.

Autorităţile locale au devenit şi mai interesate de soarta grădiniţelor, după ce şase preşcolari de la Grădiniţa „Mihai Eminescu“ din Târgu Jiu au ajuns la spital cu diagnosticul enterocolită acută. „La sugestia Autorităţii de Sănătate Publică, noi finanţăm cursuri de instrucţie sanitară, în valoare de 7.000 de lei, pentru personalul din grădiniţe şi creşe. Mai avem alocaţi prin buget 12.000 de lei pentru cursuri de igienă, iar pentru materialele pentru întreţinere, detergent etc., suma de 11.000 de lei“, a declarat Constantin Fârţă, şeful Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Acesta a mai precizat că, din cele 53 de unităţi de învăţământ din Târgu Jiu, 39 au autorizaţii sanitare de funcţionare valabile, iar 14 sunt în curs de autorizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS